• darkblurbg

Motorrijden is een van de leukste manieren om je te verplaatsen in het verkeer. Een motor is perfect voor het rijden van toertochten, maar ook op de drukke weg is het steeds meer een uitkomst. Nooit meer in de file, want met de motor verplaats je je makkelijk tussen al het verkeer.

Praktijk

Bij Auto- en Motorrijschool Arie Gerrits krijg je motorrijles op een Yamaha MT-07 motorfiets. Je lest voor rijbewijs A onbeperkt (met code 80). Rijbewijs A met code 80 kan vanaf een leeftijd van 21 jaar, je mag dan twee jaar lang rijden op een motorfiets geschikt voor rijbewijs A1 of A2. Na deze twee jaar, of als je 24 jaar bent, vervalt deze beperking.

Je mag meteen beginnen met motorrijles als je in bezit bent van het rijbewijs voor de auto. Zo niet, dan moet je eerst het theorie-examen halen.

 

Theorie

Voor het behalen van je rijbewijs A onbeperkt doe je praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) en het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD). Daarnaast moet je ook het motortheorie-examen afleggen, deze moet in ieder geval binnen zijn voor je het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) aflegt en blijft daarvoor 18 maanden geldig.

Je hebt de mogelijkheid om 7 dagen per week motor te rijden. De rijlessen duren 1 uur of 2 uur achter elkaar. Het is mogelijk om meerdere keren per week te rijlessen, zo kun je bijvoorbeeld ook versneld je rijbewijs halen. Het aantal rijlessen dat je krijgt is per persoon verschillend.